Четвер, 02.05.2024, 17:29
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

Філія "Засупоївський НВК"ЗОШ І-ІІступенів - ДНЗ (ясла-садок)" ОЗО "Яготинський НВК     "СШ-ЗОШ І-ІІІ ст. №2"

[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Кабінет асистента вчителя Плис Валентини Іванівни » Що таке інклюзивне навчання? » ЯК ВІДКРИТИ ІНКЛЮЗИВНУ ГРУПУ У ВИШІ ЧИ ЗАКЛАДІ ПРОФОСВІТИ (УРЯД ВИЗНАЧИВ ВІДПОВІДНИЙ ПОРЯДОК)
ЯК ВІДКРИТИ ІНКЛЮЗИВНУ ГРУПУ У ВИШІ ЧИ ЗАКЛАДІ ПРОФОСВІТИ
valen_19Дата: Субота, 24.08.2019, 16:12 | Повідомлення # 1
Група: Адміністратори
Повідомлень: 11
Репутація: 0
Статус: Offline
Діти з особливими освітніми потребами отримають більше можливостей для навчання у вишах та профтехах. Відповідні порядки - як організувати інклюзивне навчання в закладах вищої та професійної освіти - Уряд ухвалив з доопрацюванням сьогодні, 10 липня 2019 року.“Інклюзія - це наш пріоритет не лише в шкільній освіті. Нам важливо, щоб діти з особливими освітніми потребами мали доступ до якісної освіти в закладах усіх рівнів. До того ж, крім фахової професійної підготовки, в закладах вищої та професійної освіти ці діти отримують також соціальну адаптацію. Все це допомагає їм реалізувати себе, швидше працевлаштуватися у майбутньому», - наголосив перший заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей.Він зазначив, що цього року на підтримку осіб з особливими освітніми потребами в закладах профосвіти в держбюджеті вперше було передбачено 24,8 млн гривень.Для відкриття інклюзивної групи у виші чи профтеху особі з особливими освітніми потребами або її батькам потрібно звернутися до закладу із відповідною заявою. До неї треба додати документи, що підтверджують наявність ООП (висновок ІРЦ, індивідуальна програма реабілітації особи з інвалідністю).

На підставі цього керівник закладу повинен створити інклюзивну групу. Він також утворює команду психолого-педагогічного супроводу чи спеціальний навчально-реабілітаційний підрозділ (для закладів вищої освіти). До них входять педагогічні працівники, адміністрація закладу, інші фахівці за потреби, а для закладів профосвіти - ще асистент майстра виробничого навчання та інші.Для кожної дитини ця команда розробляє індивідуальний навчальний план із залученням батьків.Важливо, що в разі утворення інклюзивної групи керівник чи засновник закладу має виділити кошти на:- приведення території, будівель і приміщень відповідно до вимог державних будівельних норм щодо інклюзивності;- необхідні навчально-методичні матеріали;- сучасні засоби навчання тощо.
 
Форум » Кабінет асистента вчителя Плис Валентини Іванівни » Що таке інклюзивне навчання? » ЯК ВІДКРИТИ ІНКЛЮЗИВНУ ГРУПУ У ВИШІ ЧИ ЗАКЛАДІ ПРОФОСВІТИ (УРЯД ВИЗНАЧИВ ВІДПОВІДНИЙ ПОРЯДОК)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: