П`ятниця, 19.04.2024, 10:58
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

Філія "Засупоївський НВК"ЗОШ І-ІІступенів - ДНЗ (ясла-садок)" ОЗО "Яготинський НВК     "СШ-ЗОШ І-ІІІ ст. №2"

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


20:33
День української писемності та мови

Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» - писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.

Ось і в Засупоївському НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів- ДНЗ (ясла-садок)» з нагоди Дня української писемності та мови 9 листопада було організовано конкурс плакатів. Вихованці школи поширювали крилаті вислови про рідну мову відомих українських письменників, громадських та культурних діячів, видатних історичних постатей. Цим учні хотіли продемонструвати, що варто дбати про чистоту та красу рідної мови, пам’ятати про її вишуканість, гармонійність та милозвучність.

9 листопада вся Україна відзначає важливе свято – День української писемності та мови. Учні разом з вчителем української мови Нікітєнко Наталією Василівною ретельно готувалися до цього дня. Відбувся презентаційний меседж «Рідна мова чиста, як роса…» для 2-9 класів. Вчитель презентувала відеоматеріали та розповіла про тернистий шлях нашої мови, історію її виникнення, читці із другого класу декламували вірші, акцентуючи увагу своїм виступом на важливості української мови в сучасному житті. Не обійшлося і без сумної ноти, ми згадали і сумні події, коли українська мова і писемність заборонялась, закривались школи, бібліотеки, припиняли роботу друкарні. Організатори намагались зацікавити молодших учнів вивчати та берегти рідну мову.

Завершальним патріотичним акордом меседжу було змагання знавців рідної мови, учнів поділили на команди «Мовознавці» та «Словограй», вони брали активну участь у конкурсних завданнях. Учні ще раз переконалися, що рідна мова – це «мова єднання», братньої любові та поваги, взаємопідтримки й розуміння.

 

Переглядів: 568 | Додав: valen_19 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930